Translate

tirsdag den 28. juni 2016

Mine hjælpemidler

Der findes en del forskellige hjælpemidler, som kan hjælpe mennesker med ADHD og autisme i dagligdagen.
I dette blog indlæg vil jeg vise hvad jeg har af forskellige hjælpemidler og beskrive hvordan de hjælper mig.


Kugledyne

           Info: Kugledynen er et sansestimulerende produkt som kan hjælpe mennesker med autisme og ADHD. Trykket fra kuglerne i dynen hjælper med til bedre kropsbevidsthed, giver fysisk og psykisk ro og hjælper til at sortere i sanseindtryk. Udover kugledynen fra Protac findes der også en kædedyne og en eller flere andre former for sansestimulerende dyner.

Sådan hjælper det mig: Min kugledyne er jeg rigtig glad for da den hjælper mig med at sove roligere da jeg ligger meget mere roligt. Uden den føles det som om jeg svæver over madrassen. Jeg ligger mig ofte med den hvis jeg har haft en dag med ekstra mange sanseindtryk eller informationer, så hjælper den med at få styr på det hele.
Den eneste ulempe er at den er meget tung (omkring 6-7 kg så vidt jeg husker) og den er svær at pakke ned, da den fylder meget, så den er svær at slæbe rundt på hvis man ikke er i bil.
Den har også en tendens til at blive kold om vinteren, det kan dog afhjælpes med et tæppe. Og når der er varmt om sommeren er den også umulig at sove med.

Kompressions vest
Info: Kompressions vesten er en vest som ved at blive pustet op med den medfølgende pumpe kan give personer med f.eks ADHD og autisme en bedre kropsfornemmelse.

Sådan hjælper det mig: Min vest hjælper mig med at kunne mærke mig selv bedre og med at dæmpe uroen indeni. Det smarte ved den er at man kan have den på når man er ude i den store og forvirrende virkelige verden i modsætning til kugledynen, som er mest bevendt derhjemme. Når jeg sover udenbys har jeg min vest med, da den næsten kan gøre det ud for en kugledyne (jeg sover dog bedst når jeg kan ligge med begge dele), det er rart da dynen som sagt er meget tung at slæbe rundt på. Udover at jeg sover med den, er den også god at have på steder hvor jeg ikke kan undgå at stå tæt på andre mennesker. Jeg har svært ved at mærke mig selv og føler derfor let at folk er ved at gå ind i mig, så hjælper vesten mig med bedre at kunne mærke hor jeg er i forhold til andre.
I starten havde jeg et stort behov for at have den på hver gang jeg forlod mit hjem, nu sover jeg kun med den og tager den på i ny og næ hvis jeg føler et behov for at få "samlet" mig selv eller hvis jeg f.eks skal til koncert el.lign hvor der er mange mennesker.Bose Quietcomfort 25

Info: Bose Quiet comfort er et par støj reducerende som virker ved at udsende lidt hvid støj, som "overdøver" høje lyde.

Sådan hjælper det mig: Mine Bose er uundværlige da jeg er meget lydfølsom og sikkert også høre lyde højere end de fleste andre. Mange dagligdagslyde gør fysisk ondt på mig, så høretelefonere gør at jeg kan være mere ude blandt folk og at jeg ikke så ofte går i panik.Sove ørepropper


Info: Sove propper er lavet af blød silikone og er støbt  efter ens øregang, 

Sådan hjælper det mig: Mine sove ørepropper hjælper mig til meget bedre at falde i søvn, fordi jeg ikke kan høre alle bilerne ude på vejen og de tusinde andre lyde, der er omkring mig og jeg vågner ikke nær så mange gange i løbet af natten. Og det bedste er at jeg ikke mere vågner med ondt i hovedet, det gjorde jeg nemlig før i tiden. 

* Alle mine hjælpemidler har på en eller anden måde noget med sanserne at gøre, et emne jeg vil vende tilbage til i et andet indlæg. *


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Søg i denne blog

Sidevisninger i alt